Lajme

Rreth 50 mjekë punojnë jashtëligjshëm në Kosovë

-ADVERTISEMENT-
-Advertisement-

Në mënyrë të kundërligjshme rreth 50 mjekë po vazhdojnë të japin shërbime në Kosovë edhe pse nuk janë të licencuar. Moslicencimi i tyre nuk po u pengon udhëheqësve të institucioneve publike shëndetësore në vend, të cilët nuk po marrin masa ndaj këtyre mjekëve.

Rreth 50 mjekë po vazhdojnë të punojnë në institucionet publike shëndetësore në vend pa licenca të vlefshme, kështu edhe po shkelin ligjin.

Rregullorja për Regjistrimin, Licencimin dhe Rilicencimin e Mjekëve e Odës së Mjekëve të Kosovës në Nenin 15 thotë se licencimi, respektivisht rilicencimi i mjekëve është i detyrueshëm për të gjithë mjekët për ushtrimin e veprimtarisë mjekësore sipas autorizimeve ligjore. Po në këtë Nen thuhet se licenca e punës është dokument publik, i cili vërteton përmbushjen e kushteve nga ana e mjekut, shkruan Zëri.

-Advertisement-
Postime të ngjajshme
Lajme

Vuçiq s’arrin ta fus ushtrinë në Kosovë, për 30 sekonda bombardohet Beogradi

Lajme

Nuk jam ateist, Valon Syla tregon se në çka beson

Lajme

E pazakontë: Majmuni shijon rrezet e diellit në ballkonin e një banese në Prishtinë

Lajme

‘Eskalon’ deputeti i VV-së, me akuza ndaj Kryeziut: Po mërzitesh që s’po fiton Radoiçiqi, shyqyr që po iu bien maskat