Blic Plus

Kush është kosovari që nga çobani u bë milioner

Kështu që në vitin 1991 udhëtoi për një Slloveni. I diplomuar për kimi dhe teknologji, Ramadanit nuk do t’i mjaftonte shkollimi me kaq. Në Zagreb vazhdoi studimet për toksikologji-patologji, rrezatim, ndotje akustike, ndërkohë themeloi kompaninë tregtare të…
Blic Plus

A e dini për çka përdoret dollapi i poshtëm i shporetit?

Një shumicë prej nesh e shfrytëzojmë dollapin e poshtëm të shporetit elektrik për të futur gjërat e nevojshme për gatim. Megjithatë, një dollap i tillë ndihmon që të ruajë ushqimin dy orë pasi të përgatitet. Paraprakisht, kërkohet që ta pastroni mirë…
Blic Plus

Ndiqni këto këshilla për beqaret e 2020-tës

Meqenëse muaji i parë i këtij viti është në ditët e tij të fundit dhe ende nuk ke asgjë në vijë për të ndrsyhuar statusin, atëherë merr një laps dhe një letër dhe nis me objektiva. Seriozisht! Ky është viti i sfidave të mëdha, një prej të cilave për…
Blic Plus

Nëna e frikëson fëmijën, ja reagimi i vogëlushes

A nuk është kjo nëna më e keqe në histori? Apo ndoshta, më e mira? Gjithnjë thuhet se fëmijët nuk duhet frikësuar, për shkak të panikës që mund t’i shoqërojë pastaj në të ardhmen prej të gjithë njerëzve. Megjithatë, jo të gjithë e përfillin…