EkonomiLajme

Kaq paguhen mjekët në Gjermani e kaq në Kosovë

Mjekët në Gjermani kanë pagë gjashtë herë më të lartë se kolegët e tyre në Kosovë, raporton Express. Sipas të dhënave, paga bruto (e pataksuar) e mjekëve në Kosovë është 630 euro, derisa, shembull në Gjermani, ata paguhen deri në 4,000…
EkonomiLajme

Paralajmërohet shtrenjtimi i rrymës në Kosovë

Zëdhënësi i KEDS-it, Viktor Buzhala, ka paralajmëruar rritje të faturave të energjisë elektrike. Ai tha se kjo rritje vjen si pasojë e rritjes së importit të energjisë elektrike e cila ka mbërritur çmime stratosferike. “Nuk mund të spekulojmë, pasi…
EkonomiLajme

Cilin vend e zë Kosova me paga?

Eurostat ka publikuar statistikat lidhur me pagat e vendeve të Ballkanit. Nëse punon në Shqipëri, paga që merr në fund të muajit është më e ulëta në të gjithë rajonin – pas saj renditet Kosova, Maqedonia e Veriut, Bosnja dhe Hercegovina, Serbia, dhe në…
EkonomiLajme

Si u bë Zvicra kaq e pasur?

Përveç çokollatës, djathit, orëve dhe thikave të ushtrisë, Zvicra shpesh është sinonim i pasurisë. Por, pse saktësisht është kaq i pasur ky vend i vogël me vetëm 8.7 milionë njerëz? Në sondazhe dhe studime të ndryshme ndërkombëtare, Zvicra vazhdimisht…