Blic Plus

Shpenzimet dhjetëra miliona paund çdo vit të Familjës Mbretërore (VIDEO)

-ADVERTISEMENT-
-Advertisement-

Ata hedhin dasma ekstravagante, udhëtojnë nëpër turne të gjata dhe gjithmonë sportojnë më veshjet më në modë. Jo vetëm që stilet e pasura të jetesës së mbretërve britanikë nuk janë sekrete, por ato janë gjithashtu pjesë e joshjes së tyre. Por çfarë lloji i të gjitha shpenzimeve mbretërore bëjnë taksat e qytetarëve britanikë të thjeshtë, jo mbretër?

Mbretëria e Bashkuar lëshon një deklaratë ku detajon financat e saj nga viti i kaluar. Deklarata zbulon shumën e Grantit Sovran, ose paratë që Mbretëresha merr çdo vit nga Thesari për shpenzimet mbretërore. Granti më i fundit Sovran arriti në 76.1 milion paund britanikë, ose më shumë se 97 milion dollarë. Kjo shumë përfaqëson paratë që mori familja mbretërore midis 1 Prillit 2017 dhe 31 Mars 2018.transmeton BlicMedia.net

Shuma e madhe — mbi 30 milion paund më shumë sesa fondi i vitit të kaluar – përfshiu një shumë të ndarë posaçërisht për rinovimin e pjesëve të Pallatit Buckingham. Rinovimi në krahun lindor të rezidencës mbretërore do të fillojë në pranverën e vitit 2019. Sipas Royal.uk, 30.4 milion paund të grantit shkuan drejt “një rregullimi të madh dhjetëvjeçar të shërbimeve themelore të ndërtesave, duke përfshirë instalime elektrike, tubacione, kaldaja dhe gjeneratorë.”

Vanity Fair vlerëson se rreth 69 pena e parave të çdo taksapaguesi britanik shkuan për të financuar familjen mbretërore në 2017-2018. Kjo shumë është e barabartë me pak më pak se një dollar amerikan (megjithëse shuma e saktë luhatet). Kjo një rritje e vogël nga viti 2016-2017, ku vlerësimet zbuluan se shuma ishte 65 pence për tatimpaguesit. transmeton BlicMedia.net

Kjo nuk do të thotë, sidoqoftë, se mbretërit e shpenzuan tërë atë brumë gjatë vitit. Në fakt, Royal Household raportoi se shpenzimet ishin vetëm 47.4 milion paund. Pmimet e tepërta prej 28,7 milion of prej tyre — hynë në Rezervën e Granteve Sovran për t’u përdorur në projektet e ardhshme, përfshirë rinovimin e Buckingham. Sigurisht, kur po flisni për dhjetëra miliona paund, të thuash që ato “të harxhuara” janë të gjitha relative. Lexoni për disa zakone çuditërisht të kursyera të familjes mbretërore./BlicMedia.net

-Advertisement-
Postime të ngjajshme
Blic Plus

Nuk do ta besoni sa paguhet Arbana për një muaj

Blic Plus

Faton Peci i çon “selam” nga Istogu Bekë Berishës...

Blic Plus

Merkel jep lajmin e madh, Kjo vlen edhe për Shqiptarët që jetojnë në Gjermani

Blic Plus

Letra prekëse e një babi të varfër për të pasurin që ia gërvishti veturën