LajmeShendeti

A mund të përzihen dozat e vaksinave për COVID-19?

Zyrtarët shëndetësorë, thonë se të dyja dozat duhet të jenë të një vaksine. Vaksinat kundër sëmundjes COVID-19, që shkakton koronavirusi, të cilat janë duke u dhënë në Shtetet e Bashkuara, Mbretërinë e Bashkuar dhe disa pjesë të botës, duhen të jepen…
Shendeti

Uji i gazuar: I mirë apo i dëmshëm?

Çfarë është uji i gazuar? Uji i gazuar është një kombinim i ujit dhe dioksidit të karbonit nën presion. Natriumi dhe mineralet e tjera shtohen më pas. Uji i gazuar është acid Dioksidi i karbonit dhe uji reagojnë kimikisht për të prodhuar acid…
LajmeShendeti

Kush është çifti që zbuloi vaksinën kundër Covid-19

Kompania Pfizer njoftoi se vaksina eksperimentale e COVID-19 ishte më shumë se 90% efektive në parandalimin e COVID-19 bazuar në të dhënat fillestare, shkruan Reuters. Të dhënat pozitive për vaksinën ndaj COVID-19 të BioNTech dhe partnerit amerikan Pfizer…