Ekonomi

Së shpejti 1 euro do të kushtojë vetëm 1 frang

-ADVERTISEMENT-
-Advertisement-

Norma e euros bie – sipas ekonomistit kryesor të Raiffeisen Martin Neff, dhe barazia vjen brenda 18 muajve të ardhshëm.

Çmimi euro nuk ka qenë aq i thellë sa edhe javën e kaluar, për dy vjet: një euro kushton vetëm 1.0980 franga . Dhe duhet të vazhdojë ta bëjë këtë, thotë ekonomisti kryesor i Raiffeisen Martin Neff në “SonntagsBlick”: “Pariteti po vjen. Në 18 muaj, euro do të kushtojë një franga. »

Sipas analistëve, Banka Qendrore Evropiane (BQE) është përgjegjëse për politikën e saj monetare ekspansioniste. BQE ka shkurtuar normat e interesit që nga viti 2008 dhe blerjen e obligacioneve qeveritare. Kjo praktikë e bën më të lehtë për shtetet me borxhe të mëdha që të grumbullojnë në mënyrë të lirë më shumë borxhe.

Rrezik për turizmin zviceran

Në të njëjtën kohë, franga konsiderohet një strehë e sigurt. Kjo për shkak se ekonomia zvicerane është shumë e fuqishme. Neff i Raiffeisenbank dyshon se Banka Kombëtare e Zvicrës nuk mund të bëjë asgjë kundër vlerësimit të frangës. Kjo varet edhe nga pikëpamja e BQE.

Sipas raportit, parashikimi i Neff është veçanërisht i frikshëm për industrinë e turizmit. Nëse barazia, mysafirët evropianë do të qëndronin jashtë. Sipas turistëve zviceranë, qytetarët e BE janë grupi më i madh i konsumatorëve.

-Advertisement-
Postime të ngjajshme
EkonomiLajme

Ministria e Financave shpreh qëndrimin e saj për buxhetin e vitit 2020

Ekonomi

ATK e mbush buxhetin e shtetit me rreth 500 milionë euro

Ekonomi

Numri i aplikimeve për azil në Gjermani bie për 14 për qind

Ekonomi

Shtetet e Bashkuara kufizojnë eksportet e pajisjeve të inteligjencës artificiale