Blic Plus

Për këto 9 gjëra do të pendoheni shumë pas 10 viteve

-ADVERTISEMENT-
-Advertisement-

Javë pas jave, koha kalon dhe pas gjithë kësaj kohe ne kuptojmë se na mungojnë gjërat më të rëndësishme.

Megjithatë, nganjëherë mund të duhen vite për ta kuptuar këtë. Vite që ne mund t’i kishim shpenzuar shumë ndryshe, me përfitime më të mëdha në çdo aspekt.

Ja cilat janë disa nga gjërat për të cilat njerëzit më së shpeshti pendohen:

Që keni qëndruar në një marrëdhënie shkatërruese
Shumë njerëz qëndrojnë të angazhuar në një marrëdhënie shkatërruese sepse ata kanë frikë të jenë vetëm, por dhjetë vite më vonë bëhet e qartë se është më mirë të jesh vetëm se të jetosh me një person që të sjell zhgënjim, dhimbje dhe ofendime.

Që keni kaluar pak kohë me njerëzit e zemrës!

Nën trysninë e punës dhe të detyrave të shtëpisë, shumë prej nesh u kushtojmë shumë pak vëmendje të dashurve tanë.
Për fat të keq, shpesh e kuptojmë këtë në një kohë tragjike: fëmijët rriten dhe fillojnë një jetë të pavarur, marrëdhëniet e ngrohta me bashkëshortët zhduken, diçka tragjike ndodh me prindërit, etj.

Që keni harxhuar kohën kot

Duke parë shfaqje televizive, duke biseduar në rrjetet sociale, duke luajtur lojëra në telefon, të gjitha këto kërkojnë një sasi mbresëlënëse kohe.
Megjithatë, ju mund ta shpenzoni atë në gjëra shumë më të dobishme dhe në këtë mënyrë mund të përmirësoni ndjeshëm cilësinë e jetës tuaj.

Të paturit një mënyrë jetese jo të shëndetshme

Ne e shkatërrojmë shëndetin tonë kur u dorëzohemi tundimeve çdo ditë dhe zakoneve të këqija.
Edhe nëse shëndeti ynë duket të jetë i mirë tani, pas një farë kohe do t’i ndiejmë më shumë pasojat e një qëndrimi dhe një mënyre jetese të tillë.

Që nuk keni udhëtuar

Janë të paktë ata që nuk ëndërrojnë të udhëtojnë. Megjithatë, dëshira për të udhëtuar me rehati ose përgjegjësitë tona i ndalojnë njerëzit nga kjo gjë mjaft shpesh.
Megjithatë komoditeti nuk është gjëja më e domosdoshme dhe gjithmonë do të keni gjëra urgjente për të bërë, kështu që mos e shtyni më udhëtimin…

Që nuk keni bërë gjë tjetër përveç të punuarit

Shpesh njerëzit e bëjnë këtë gjë sepse nuk kanë angazhime të tjera. Puna është e rëndësishme, por mos harroni të relaksoheni kohë pas kohe.
Që keni ndaluar së mësuari gjëra të reja

Shumë njerëz besojnë se një diplomë është e mjaftueshme. Me të vërtetë, është mirë nëse e keni një, por vetëm ato njohuri nuk mjaftojnë.
Zhvillimi i vazhdueshëm në njohuri sjell jo vetëm më shumë mundësi për rritje profesionale, por edhe një rritje të vetëbesimit, duke ju bërë një person interesant ndaj të tjerëve.

Që keni mbajtur një punë që se keni dashur kurrë

Ne shpesh vazhdojmë të punojmë në një vend që e urrejmë vetëm për shkak të pavendosmërisë sonë dhe mungesës së vullnetit për ta lënë atë “zonë rehatie” ku jemi mësuar.
Megjithatë, nëse nuk rrezikojmë dhe nuk ndryshojmë diçka në jetën tonë, thjesht mund të kthehet në një punë që ne nuk na tërheq më.

Shumë ëndrra por pak punë

Nëse nuk ndërmerrni ndonjë hap për t’i bërë dëshirat tuaja realitet, gjithçka do të mbetet vetëm një fantazi.
Nëse prisni për kushtet e përkryera në jetën tuaj, kurrë nuk do ta kapni shansin.

-Advertisement-
Postime të ngjajshme
Blic Plus

Nuk do ta besoni sa paguhet Arbana për një muaj

Blic Plus

Faton Peci i çon “selam” nga Istogu Bekë Berishës...

Blic Plus

Merkel jep lajmin e madh, Kjo vlen edhe për Shqiptarët që jetojnë në Gjermani

Blic Plus

Letra prekëse e një babi të varfër për të pasurin që ia gërvishti veturën