EkonomiLajme

Paralajmërohet shtrenjtimi i miellit dhe bukës në Kosovë

Muhamet Farizi, drejtor ekzekutiv i Shoqatës së Mullisëve të Kosovës vlerëson se i çmimi i bukës në vend po qëndron stabil, falë numrit të mullinjve aktiv.

“Nuk duhet frikësuar sepse nuk do të ketë shtrenjtim ngase ka konkurrencë të mullisët dhe furrtarët. Ka rezerva shtetërore, por nuk duhet ngutur kur nuk ka krizë për bukë. E kam përcjell ecurinë e shtrenjtimit, buka masive 400 gramë – 450 gramë rrallë ku është shtrenjtuar, diku nga 30 cent është bërë 40 cent”, është shprehur Farizi në Portofol në Klan Kosova FM.

Ai ka thënë se çmimi i rritur i energjisë elektrike do të ketë ndikim në të ardhmen.

“Shtrenjtimi i rrymës elektrike do të reflektojë në shtrenjtim të miellit, ngase mullinjtë shpenzojnë rrymën dhe kostoja është e implikuar në llogaritje. Elementi i parë të mullinjtë është lënda e parë, pastaj energjia”.

Farizi më tej ka thënë se të korrurat e verës së këtij viti, pavarësisht sasisë së grurit që do jetë nuk do të ndikojë as në rënie as në ngritje të çmimit të bukës.

“Gjithçka varet se si do të ecin gjërat në nivel botëror”.

Related posts
Lajme

Ambasadori amerikan në Beograd: Një herë Asociacioni, pastaj pason plani franko-gjerman

Lajme

Dardan Krivaqa në gjendje të rëndë”- Gjykata merr një vendim të ri

Lajme

Si në filmat aksion, operacioni i Policisë së Kosovës për arrestimin e katër të dyshuarve për vepra të rënda penale

Lajme

Rron Gjinovci: Edi Rama ka probIeme mendore e emocionaIe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *