Lajme

Nuk e keni ditur deri tash, por kjo është arsyeja pse nuk ka parashuta në aeroplan

Nëse keni fluturuar të paktën një herë, me siguri keni pyetur veten pse linjat ajrore nuk ofrojnë një parashutë në rast aksidenti. Një nga arsyet është sigurisht fakti se trafiku ajror është një nga më të sigurtit. Megjithatë, aksidentet janë të mundshme.

Duke marrë parasysh që stjuardesat na përgatisin për shqetësime të mundshme, ndër të tjera, duke na mësuar si të vendosim maskën e oksigjenit, por edhe rripin e shpëtimit, pyetja se pse nuk ka parashutë sigurisht që është e justifikuar. Këtu janë arsyet specifike:

1. Një aeroplan fluturon në një lartësi prej 10,000 km, me një shpejtësi prej 800-1000 km / orë. Në atmosferë, në këto lartësi, temperatura është nga -40 në -60 dhe praktikisht nuk ka oksigjen. Një parashutë është absolutisht e padobishme, sepse në ato kushte, një person nuk mund të mbijetonte.

2. Numri më i madh i aksidenteve ndodh gjatë ngritjes dhe uljes. Në atë rast, pasagjerët definitivisht nuk do të kishin kohë për të përdorur një parashutë. Në lartësi kaq të ulëta, parashuta nuk do të mund të hapej.

3. Prania e një parashute vetëm mund ta përkeqësojë atmosferën gjatë verës dhe ta bëjë atë të padurueshme për disa pasagjerë. Fakti që ata janë në aeroplan mjafton që disa njerëz të mos ndihen të sigurt dhe nëse do të përfshihej edhe një parashutë, situata mund të përkeqësohej edhe më shumë.

4. Arsyeja është sërish paniku. Në rast rreziku, shumica e njerëzve nuk do të mund të hapnin parashutën, as të arrinin me qetësi në vendin ku duhet të hidheshin dhe është e diskutueshme nëse do të ishin të trajnuar dhe informuar mjaftueshëm për të hapur një parashutë në kohën e duhur.

6. Parashutat janë padyshim të shtrenjta, por nuk është kjo arsyeja kryesore pse mungojnë. Aeroplanët janë të ngarkuar me peshë shtesë dhe kjo është shumë më e rëndësishme. Përveç kësaj, do të kufizonte hapësirën për ruajtjen e bagazheve dhe kjo hapësirë ​​është padyshim e nevojshme për ne, veçanërisht nëse do të shkojmë në një udhëtim më të gjatë ose do të udhëtojmë me fëmijë të vegjël.

Related posts
Lajme

Ambasadori amerikan në Beograd: Një herë Asociacioni, pastaj pason plani franko-gjerman

Lajme

Dardan Krivaqa në gjendje të rëndë”- Gjykata merr një vendim të ri

Lajme

Si në filmat aksion, operacioni i Policisë së Kosovës për arrestimin e katër të dyshuarve për vepra të rënda penale

Lajme

Rron Gjinovci: Edi Rama ka probIeme mendore e emocionaIe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *