Zgjedhjet 2021

Nenad Rashiq tregon se çfarë i ka premtuar Albin Kurti për komunitetin serb

Kryetari i Partisë Demokratike Progresive Nenad Rashiq, i cili zyrtarisht mbështet Nismën Qytetare për “Liri, Drejtësi dhe Mbijetesë”, thotë se zgjedhjet e ardhshme do të jenë zgjedhje të ndryshimeve që do të sjellin një rrymë të re në skenën politike në Kosovë.

Në një intervistë për KP, ai pretendon se ndryshimi i parë që do të ndodhë pas formimit të qeverisë së re, të kryesuar nga Kurti, do të jetë rritja e pagës minimale, e cila u krijua në vitin 2008 kur ai drejtoi Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale.

“Këto zgjedhje do të jenë zgjedhje të ndryshimit, e them sepse është e qartë që hulumtimi tregon se një rrymë e re, e cila do të jetë absolutisht e pashmangshme, do të vijë në pushtet. Unë jam duke folur për skenën politike në Kosovë në përgjithësi, dhe Programi dhe planet e Z.Kurti, unë e di që ata janë të majtë të fortë për sa i përket mbështetjes së programeve sociale dhe mbështetjes së zhvillimit të poreve themelore të shoqërisë, qelizave themelore të shoqërisë, siç është familja, kështu që unë e di se ndër gjërat e para do të jetë një rritje në pagën minimale të vendosur në 2008. vite ndërsa isha ende ministër”, theksoi Rashiq.

Ai pretendon se, ndërsa ishte kryetar i Zyrës për Komunitete, ai pa keqpërdorimin e fondeve që u drejtoheshin kompanive fantazmë.

“Sigurisht, unë nuk fajësoj shënjestrat e veriut, por unë fajësoj ata njerëz – kompanitë që thithën të gjitha paratë që i përkisnin, ose neve ose atyre në veri. Supozimi im është, pasi që unë nuk për të parë ndonjë raport mbi investimin e tyre, paratë ndoshta mund të keqpërdoren, gjë që na kthen në fillim “, thotë Rashiq.

Rashiq thotë se një trup punues qeveritar do të formohet për zbatimin e këtij plani, në krye të të cilit, me sugjerim të Albin Kurtit, ai do të jetë i pranishëm.

“Një gjë tjetër që është shumë e rëndësishme për ne Serbët nga Kosova, dhe kjo është që unë kam parë z. Kurti disa herë deri më tani, i cili për mendimin tim është pa asnjë dyshim Kryeministri i ardhshëm i Kosovës. Ai personalisht më premtoi se kuota 10 përqind e joshqiptarëve pritet të jenë në të gjitha institucionet, ministritë, qeveritë lokale, ndërmarrjet shoqërore”, tha Rashiç.

Nisma qytetare për liri, drejtësi dhe mbijetesë hyn në garë duke pasur Listën Serbe si kundërshtare të saj, thekson Rashiq dhe shton se Lista Serbe mbështetet fuqimisht nga regjimi dhe në të gjitha mënyrat përdor favorin që vjen nga Beogradi në terren.Gazeta Express

Postime të ngjajshme
LajmeZgjedhjet 2021

Ky është rezultati i partive politike nga votat me kusht dhe të personave me nevoja të veçanta

LajmeZgjedhjet 2021

Këto janë ish-deputetet e Kuvendit që nuk arritën të fitojnë besimin e qytetarëve për një mandat të ri

LajmeZgjedhjet 2021

Lista e 20 kandidatëve më të votuarit të PDK’së

LajmeZgjedhjet 2021

Votat e djalit të Sami Lushtakut në Drenicë