Lajme

Merret vendim për këto masa të reja

Kryeministri i vendit në konferencën për media ka thënë se situata me Covid-19 në vendin tonë është tepër e rëndë. Ai përmes një prezantimi me sllajd ka treguar në formë vizuele rastet që po rriten me koronavirus në vendin tonë.

Hoti ka treguar se gjatë këtyre ditëve është konsulutar me shumë akter në lidhje me këto masa që pritet tqë hyjnë në fuqi pasi të votohen nga qeveria.

Fjalimi i tij:

Ne kemi përgatitur të dhënat konkrete, që ti shohuin qytetarët, që nuk është realisht situatë vetëm në Kosovë por është në rajon por gati edhe në tërë ERvropën, jemi duke ndarë fatin e njëjtë me gjithë qytetarët e Kosovës.

Duhet të kujdesime që të ndalohet rtendi sa më parë i rasteve me Covid dhe tu mundësojmë stafit tonë mjekësor që po punojnë pa orarë të kenë mundësi të përballojnë fluksin e atyrer që kanë nevojë për shqërbime në spital.

Kjo është tepër e rëndësishme ndryshe e kemi të pamundur të përballojmë situatën.

Ne kemi marrë masa, por tash kur u kthye pandemia, tash kemi filluar edhe ne të ndajmë fatin e njëjtë. Ndërkohë që po flasim janë bërë riorganizimet duke rritur numrin e shtretërve me qasje në oksigjen. 626 pacientë janë të shtrirë nëpër klinikat të ndryshme në tërë Kosovën.

Bazuar në numrin e të infektuarve, IKSHPK-ja ka nxjerr statistikat duke kategorizuar në tri grupe komunat, në varësi nga rastet që kanë.

Gjatë këtyre ditëve kemi diskutuar në detaje fillimisht me institutin dhe në bazë të tyre marrim vendime se çfarë duhet konkretisht të bëjmë për secilin kategori të komunave.

Kemi diskutuar me të gjitha kategoritë në lidhje me masat e reja.

Masat që kemi ndërmarrë vlejnë në tërë territorin e Kosovës, në hyrje dalje në kufui, për të prezantuar testin, mënyra se si do të organizohen institucionet publike sa i përket paraqitjes së tyre në vendin e punës.

Kemi vendosur që arsimi i lartë, të kaloj në sistemin online. Ndërsa ai para universitar do të rregullohet sipas manualit.

Postime të ngjajshme
Lajme

Rastet e reja me COVID-19, janë nga këto komuna

Lajme

Ky është numri i rasteve të reja me COVID-19

Lajme

Specialja publikon një tjetër dokument, edhe aty thuhet se katolikët konsideroheshin kundërshtarë të UÇK-së

Lajme

Ja si e quan Astrit Haraqinë, burri i Vjosa Osmanit