EkonomiLajme

Mehmeti tregon nëse do të ketë sërish shtyrje të kredive

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeni ka thënë se Fondi për garantimin e kredive duhet të rritet nga qeveri me një fond emergjent prej 300 milionë eurove.

Sipas tij, qeveria duhet të vazhdojë me subvencionimin e pagave dhe qerave.

Ai ka folur edhe për shtyrjen e kredive nga 16 prilli deri më 16 qershor, duke thënë se nuk do të ketë interes ndëshkues, nuk do të ketë prishje të retingut, por do të ketë interes të rregullt që nuk do të paguhet menjëherë por minimumi në 6 muajt e ardhshëm.

Kurse, i pyetur nëse do të ketë sërish shtyrje të kredive edhe pas këtyre tre muajve, ai në Radio Televizionin Dukagjini ka thënë se bankat do t’i udhëzojmë që le ta vlerësojnë aftësinë paguese të klientit por gjithashtu dhe do t’i udhëzojnë bankat që të bëjnë riprogramimin e kredisë.

Postime të ngjajshme
Lajme

Gjykatës Kushtetuese vendosi njëzëri dekretin e Presidentit

Lajme

Gjykata Kushtetuese vendos që përfaqësuesit e popullit në Kuvend vendosin për qeverinë e ardhshme

Lajme

Profesori i gjeografisë me llogaritje matematike tregon numrin e protestuesve sot në sheshet e Prishtinës

Lajme

Insajderit i sulmohet edhe faqja në Facebook: Olluri akuzon dy persona, thotë se po mbështeten nga Abazi dhe Sveçla