Lajme

Leart Hasani, 7 vjeçari me autizëm – Sa bukur reciton dhe e thotë Alfabetin

Emri i tij është Leart Hasani, vije nga Klina. Është fëmijë me autizëm por tejet i zgjuar.

Nëna e tij, Tahire Gashi, për 20 vite pa ndalë punon për të drejtat e fëmijëve dhe grave në komunën e Klinës.

Si nënë e një djali me autizëm, ka themeluar organizatës joqeveritare NGO “Zana’, për kujdes ditor për fëmijët me nevoja të veçanta në këtë qytet, pjesë e së cilës është edhe djali i saj, Learti.

Znj. Tahire ka dërguar në “Kids of Kosova” dy video të Leartit ku tregon se djali i saj edhe pse është autik, ajo përkujdeset që ai të mësojë sikurse edhe fëmijët e tjerë.

Në videot e publikuara me lejen e znj. Tahiri shihet sa bukur e thote Learti alfabetin si dhe sa bukur reciton vjershën për Flamurin.

Learti duke thënë alfabetin:

 

https://video.gjirafa.com/learti-mp4

Postime të ngjajshme
Lajme

Nga këto komuna janë rastet e reja me koronavirus

Lajme

Këto janë rastet e reja me Covid-19

Lajme

Të gjitha vendimet që u morën sot në mbledhjen e Qeverisë Hoti

Lajme

Infektologu kosovar thotë se edhe në Kosovë mund të jetë i pranishëm varianti i ri i Covid 19