Lajme

KQZ tregon pjesëmarrjen e qytetarëve në zgjedhje deri në orën 15:00

15:00 – 23,98% e qytetarëve kanë shfrytëzuar të drejtën për të votuar deri në këtë orë sipas të dhënave të fundit nga Komisioni Qendror Zgjedhor.

12:02 – 89 mijë e 911 qytetarë kanë shfrytëzuar të drejtën e tyre për të votuar deri në këtë kohë, raporton Gazeta Express.

Kështu është bërë e ditur nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve.
Në komunën e Mamushës kanë votuar 17,62 për qind e qytetarëve me të drejt vote, në atë të Junikut 16,70 për qind, në Kllokot 11,84 për qind, në Shtime 10,91 për qind dhe në Prishtinë 8,96 për qind.

11:00 – Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve (KQZ) ka publikuar të dhënat e para për përqindjen e daljes së qytetarëve në zgjedhje.

Sipas KQZ-së, deri në orën 11:00 në Kosovë 7,75%, apo 19 mijë e 545 qytetarë kanë shfrytëzuar të drejtën e tyre për të votuar.

Nga këto të dhëna vërehet se komuna e Mamushës prinë me numrin më të madh të personave që kanë shfrytëzuar të drejtën e tyre për të votuar. 17,62 për qind apo 744 qytetarë. Ndërsa përqindja më e vogël është regjistruar në komunën e Rahovecit ku vetëm 4.01% e qytetarëve kanë dalur për të votuar.

Më poshtë gjeni të dhënat e KQZ-së për secilën komunë:

Podujevë 9,17%

Istog 7.28%

Klinë 5,26%

Vushtrri 6,59%
Prishtinë 9,17%

Obiliq 7,95%

Gllogovc 6,39%

Fushë Kosocë 9,59%

Kamenice 9,34%

Malishevë 7,35%

Gjakovë 6,09%

Rahovec 4,01%
Prizren 5,21%

Dragash 4,49%

Shtime 11,60%

Gjilan 7,05%
Viti 7,11%

Kllokot 13,81%

Kaçanik 7,34%

Mamushë 17,62%

Related posts
Lajme

Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama ka komentuar deklaratën ironizuese të Shpend Ahmetit, në lidhje me borën

Lajme

Përparim Rama ia ofron Arben Vitisë postin e Drejtorit të Shëndetësisë

Lajme

Kjo është bomba 907 kg që u gjet sonte në Merdare

Lajme

Grushte, shqelma e kapje për flokë: Bëhen “llom” mes vete dy femra në Fushë Kosovë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *