.
Lajme

Këto vende nesër do të mbesin pa energji elektrike

KEDS ka njoftuar se disa qytetet të Kosovës do të mbesin pa energji elektrike.

Në njoftim e KEDS thuhet se për shkak të punimeve në rrjet disa zona nuk do të kenë rrymë.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

29.01.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

LP 10kV Fshatrat (kodi: 40000002) prej orës 10:00 deri ne ora 11:00

Vendet: Rrugët: Dardania, Haki Braha (1 konsumatorë), Mirosalë, Mirosalë lagjja Bytyqi, Dedaj dhe te Shkolla, Rexhep Bislimi (1 konsumator); fshatrat: Sojevë, Tankasiq dhe Zllatar.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i grupeve matëse, ormanit të tensionit të ulët dhe i transformatorëve të djegur matës rrymor në TS 10/0.4kV.

2.

Nga NS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

LP 10kV Rahovica (kodi: 40000014) prej orës 11:00 deri ne ora 12:00

Vendet: Bibaj, Muhaxheret e Talinovcit, Sazli, Papaz, Rahovic,Mirosal, Pojasisht, Sazli

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i grupeve matëse, ormanit të tensionit të ulët dhe i transformatorëve të djegur matës rrymor në TS 10/0.4kV.

3.

Nga NS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

LP 10kV Kosovapetrolli (kodi: 40041003) prej orës 13:30 deri ne ora 14:30

Vendet: rrugët: Driton Islami (një pjesë), e Reçakut (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë); fshatrat: Muhoc, Prelez i Jerlive, Prelez i Muhaxherëve, Talinoc i Jerlive (një pjesë) dhe Talinoc i Muhaxherëve (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i grupeve matëse të tensionit të ulët, ormanit të tensionit të ulët dhe i transformatorëve të djegur matës rrymor në TS 10/0.4kV.

4.

Nga NS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

LP 10kV Banulla (kodi: 41000012) prej orës 15:00 deri në ora 16:00

Vendet: Fshatrat: Banullë, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllogc, Gumnasellë, Lagja e Burimit (një pjesë), Lipjan (një pjesë), Llugagji, Pojatë, Rubofc (një pjesë) dhe udhëkryqi

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, i grupeve matëse të tensionit të ulët, ormanit të tensionit të ulët dhe i transformatorëve të djegur matës rrymor në TS 10/0.4kV.

30.01.2022

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10(20)kV Lipjani do të ndërprehet:

LP 10kV Konjuhi (kodi: 41000004) në dy termine nga ora 10:00 deri 12:00 dhe nga ora 16:00 deri 17:00

Vendet: fshatrat: Akllap (lagja e Akllapit) (një pjesë), Banullë, Gumnasellë (një pjesë), Janevë, Konjuh, Lipjan (lagjja e Akllapit) (një pjesë), Lagjja e Burimit, Lagja e Re (një pjesë), Lipjan (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Magjistralja Lipjan-Prishtinë, Çallapeku (një pjesë), Lagja Sadik Shala dhe Udhëkryqi Janjevë-Lipjan (një pjesë).

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/35/10(20)kV Lipjani do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Labi (kodi: 41000004039) nga ora 10:00 deri 17:00

Vendet: Lulishtet Buqaj , Labi si dhe një serrë përballë.

Arsyeja: Zhvendosja e NS 10(20)/0.4kV dhe rrjetit 10(20)kV, sipas zgjidhjes teknike.

3.

Nga TS 110/6kV Sharrcemi do të ndërprehet:

NS Hani i Elezit (kodi 420000) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 6kV orës 09:00 deri në ora 15:00.

Vendet: rrugët: Adem Jashari, Dëshmoret e Kombit, Hani i Elezit, Hysen Suma (një pjesë), Izet Bushi (një pjesë), Martirët Bushi (një pjesë), Nuri Bushi, Xhemsedin Suma dhe Zona Kufitare-Hekurudha (dogana), Elham Curri (një pjesë), Hani Elezit (një pjesë), Hysen Suma, Imer Vila, Imri Curri, Kalimi Kufitar (një pjesë), një pjesë e Hanit Elezit – zonës kufitare, 8 konsumatorë buxhetorë – Policia Kufitare në Han të Elezit; fshatrat: Seçishtë, Fusha e Seçishtës, Glloboqicë, Gorancë, Hani Elezit (një pjesë), Krivenik, Lagjja e Maliqëve (një pjesë), Lagjja e Re dhe Rezhancë, Dimcë, Dromjak (një pjesë), Kashan dhe Paldenicë, si dhe rrugët: “Të përndjekurit” dhe një pjesë e rrugës UÇK.

Arsyeja: Punime në stabiliment 110kV në NS Sharr nga Kompania Sharrcem, servisimi dhe pastrimi i stabilimenteve 110 kV.

31.01.2022

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10(20)kV Prishtina 5 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Kodra e Trimave – 8 (kodi: 13000016035) nga ora 09:00 deri 10:00

Vendet: rr. Vlora pjesërisht, rr. Rugova pjesërisht dhe rr. Kuksi pjesërisht.

Arsyeja: Kryerja e punimeve sipas rekomandimeve nga pranimi teknik, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Prizren

1.

Nga TS 110/10(20)kV Theranda do të ndërprehet:

LP 10kV Shiroka (kodi: 32000019) nga ora 14:00 deri 16:00

Vendet: Fshati Shirokë dhe një pjesë e rrugës 560 Brigada 123.

Arsyeja: Vendosja e shtyllës së tensionit të mesëm, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

LP 10kV Martiraj (kodi 73000009) nga ora 09:00 deri 15:00

Vendet: rrugët: Bahri Kuqi, Ismajl Qemajli (një pjesë); fshatrat: Begaj, Gojbulë, Gumnishtë, Karaçë, Novosella e Begut (një pjesë), Shilovicë, Skroma, Studime, Studime e Ulët dhe Studime e Epërme.

Arsyeja: Realizimi i sistemit Hyrje/Dalje 10kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Related posts
Lajme

Vehbi Kajtazi: Gucati e Haradinaj e kanë merituar dënimin

Lajme

Ky është 18-vjeçari që vodhi ‘Mercedes G Class’ në Istog, pronari e ndoqi derisa e kapi

Lajme

Pse Millo Gjukanoviq nuk e vizitoi kurrë Kosovën? Ja përgjigjia e tij

Lajme

Leonora Jakupi pas dënimit të Gucatit e Haradinajt: Ju që e votuat Gjykatën Speciale ju thaftë dora