LajmeZgjedhjet 2021

Këta janë kandidatët e Vetëvendosjes që arritën të marrin më së shumti vota në Gjilan

huajse në tërësi ka përfunduar procesi zgjedhor në Kosovë.

Ndërsa tashmë kanë filluar të zbulohen edhe votat nëpër qytete të ndryshme të Kosovës.

Në Gjilan partia fituese e këtyre zgjedhjeve ka dal mjaftë mirë duke marrë një numër të konsiderueshmë të votave.

Kandidatët për deputet nga LVV-ja që janë votuar më së shumti, janë Alban Hyseni, Arbëreshë Kryeziu, Arijetë Rexhepi, Luan Aliu e Labinotë Demi.

Alban Hyseni ka arritur të marrë sic mësohet 11 mijë vota. Ndërsa pas tij renditet Arbëreshë Kryeziu me rreth 9 mijë vota, duke lënë pas vetës Arijetë Rexhepi me 8 mijë vota, Luan Aliu rreth 7 mijë vota si dhe Labinotë Demi rreth 6500 vota.

Kuvendin e Kosovës me deputet nga radhët e LVV-së në Gjilan priten ta përfaqësojnë edhe Hydajet Hyseni, Shqipe Mehmeti-Selimi, Adriana Matoshi, dhe Doarsa Kica – Xhelili të cilet kanë arritur të marrin vota mjaftueshëm në total.

Kjo nënkupton se nga kjo komunë Vetëvendosje do ta përfaqësojnë 9 deputetë.

 

Postime të ngjajshme
Lajme

Kështu do të duket grupi i ri parlamentar i PDK-së me 19 deputetë

Lajme

Grabitje në Prishtinë, Policia në aksion

Lajme

Kaq vota mori Agim Veliu në zgjedhjet e 14 shkurtit

Lajme

Personat që tashmë kanë shpallur kandidaturat për kryetar komunash