Lajme

KEDS paralajmëron ndërprerje të rrymës në këto vende

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet.

09.10.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit
Prishtinë

1.

Nga NS 110/35/10(kV Palaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Prelluzha (kodi 18024003) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fidanishtë, Fidanishtë Kastriot, Hashanët, Elektro monti, Palaj, Stanovci i Ulët, Prilluzhë, Lumi i Madh, Gllavotini Bivolaku, Zhilivoda, Strovci dhe Bequku.
Arsyeja: Pastrimi i trasesë.

2.

Nga NS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Keqekolle-Hajkobillë (Kodi: 14016004) nga ora 10:30-10:45 dhe nga 15:00 – 15:30.
Vendet: Keqekolle, Prapashtice, Hajkobille, Dabishevc, Mutivode

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

NS 10/0.4kV që do të mbesin pa tension nga ora 10:30-15:30

NS 10/0.4kV Imerovit Dobrishefc
(Kodi:14016004051)

NS 10/0.4kV Ramaden

(Kodi:14016004061)

NS 10/0.4kV Hajkobillë Hazirovit 1
(Kodi:14016004062)

NS 10/0.4kV Hajkobillë te shkolla 2

(Kodi:14016004063)

NS 10/0.4kV Hajkobillë Ejupi 3
(Kodi:14016004064)

NS 10/0.4kV Gllogovicë Bektesh

(Kodi:14016004065)

NS 10/0.4kV Sallahi
(Kodi:14016004066)

NS 10/0.4kV Dabishevc Koliq

(Kodi:14016004087)

NS 10/0.4kV Mutivodë
(Kodi:14016004086)

NS 10/0.4kV Balaj-lagjja Hyseni

(Kodi:14016004092)

NS 10/0.4kV Demolli
(Kodi:14016004067)

Vendet: Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive në LP 10 kV Keqekollë-Hajkobillë degëzimi për Gllogovicë dhe Hajkobillë-Energjizimi i segmentit të LP 10 kV për Dabishevc.

3.
Nga NS 110/10(kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

Dalja 10 Radio Kosova (kodi: 19100003) prej orës 10:00 deri ne ora 15:00

Vendet: RTK, Kuvendi, Enti i Statistikave.

Arsyeja: Ndërrimi i kthinave 10 kV në TS Kuvendi.
3.1.

NS 10/0.4kV Kuvendi (12000009075) prej orës 10:00 deri ne ora 15:00

Vendet:Kuvendi

Arsyeja: Ndërrimi i kthinave 10 kV në TS Kuvendi.
Ferizaj

1.

Nga NS 35/10kV Magure do të ndërprehet:

Dalja 10kV Halilaqi (Kodi: 41048003) prej orës 10:00 deri në ora 14:00
Vendet: Harilaqi, Treshnjevka dhe konsumatorët komercial të kësaj dalje 10kV.

Arsyeja: Kontrollimi i trafostacioneve, lëshuesve katodik dhe pastrimi i trasesë dhe shtrëngimi i përçueseve.

2.

Nga NS 35/10(20)kV Magure do të ndërprehet:
Dalja 20kV Drenica (Kodi: 41048001) nga ora 10:00-12:00

Vendet: Pjesë e Rrezezë -Leletiqit, Mirenë, Fushticë e Epërme, Fushticë e Ulët, Resinoc Baincë, Shaëe dhe Krojmir.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorëve rrymor.

Mitrovicë
1.

Nga NS 110/10kV Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Martiraj (Kodi: 73000009) nga ora 10:00 – 15:00

Vendet: Rrugët: Bahri Kuqi, Ismajl Qemajli (një pjesë). Fshatrat: Begaj, Gojbulë, Gumnishtë, Karaçë, Novosella e Begut (një pjesë), Shilovicë, Skroma, Studime, Studime e Ulët dhe Studime e Epërme.
Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me ato të rejat, ndërrimi i përçueseve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës aty ku mundet të riparohet, dhe ndërrimi i konzollave sipas nevojës etj.

Pejë

1.

Në NS 110/35/10kV Peja 1 do të ndërprehet:
Dalja 10kV Vitomirica (kodi: 50000010) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Katuni i Ri 2, Instituti Bujqesor, Lagjja Qemanska Vitomiricë, Riki Petrolli, Baliqët, Farma, Domi, Gjeshoviqët, Ozdrimi, Dubova e Madhe, Fierza 5, Dubova e Vogël.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave te thyera me ato të rejat, ndërrimi i përçueseve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës aty ku mundet të riparohet, dhe ndërrimi i konzollave sipas nevojës etj.

2.
Në NS 110/10kV Deçani do të ndërprehet në stabiliment Dalja 10kV Juniku nga ora 09:00 deri në orën 16:00

NS 10/0.4kV të cilët mbesin pa tension janë:

NS 10/0.4kV Prilep Latifaj

(Kodi:53000007013)
NS 10/0.4kV Prilep Dabiqaj -Private

(Kodi:53000007014)

NS 10/0.4kV Prilep Private Demhasaj(Kodra)

(Kodi:53000007015)
NS 10/0.4kV Prilep Qufaj (Hulaj)

(Kodi:53000007016)

NS 10/0.4kV Rastavicë e re (Tofaj)

(Kodi:53000007032)
NS 10/0.4kV Vektor B

(Kodi:53000007033)

NS 10/0.4kV Rastavicë 1 Qendra

(Kodi:53000007034)
NS 10/0.4kV Rastavicë 2

(Kodi:53000007035)

NS 10/0.4kV Rastavicë Shkolla

(Kodi:53000007036)
NS 10/0.4kV Baballoq

(Kodi:53000007037)

NS 10/0.4kV Prilep Lokaj

(Kodi:53000007038)
NS 10/0.4kV Dabiqaj e reja

(Kodi:53000007043)

NS 10/0.4kV Prilep Boshnjakët

(Kodi:53000007044)
NS 10/0.4kV Prilep Tolaj

(Kodi:53000007048)

NS 10/0.4kV NTP “Fidani L”

(Kodi:53000007049)
NS 10/0.4kV NTSh”Te Beka”

(Kodi:53000007055)

Vendet: Prilep, Rastavicë, nje pjesë e Baballoqit.

Arsyeja: Pastrim traseje nga vegjetacioni.
Gjakovë

1.

Nga NS 35/10kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10kV Ponosheci (Kodi: 80080006) nga ora 09:00 deri në 10:00
Vendet: Babaj Bokës, Dallashaj, Devë, Duzhnjë, Gusk, Jahoc, Korenicë, Madanaj, Mejë, Morinë, Nec, Orize, Ponoshec, Popoc, Ramoc, Rracaj, Rrypaj, Sheremet, Shishman dhe Smolicë.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë në degëzimin Nec – Ramoc.

11.10.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit
Gjilan

1.

Nga NS 35/10kV Artana do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bunjakët (Kodi: 60024002) prej orës 10:00 deri 15:00.
Vendet: Bunjakët; Minierat; Kllokoq, Flotacioni; Nisnakovë, Vakovc dhe Gërbesh.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me ato të rejat, ndërrimi i përçueseve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës aty ku mundet të riparohet dhe ndërrimi i konzollave sipas nevojës.

2.

Nga NS 35/10(kV Lladovëdo të ndërprehet:
Dalja 10 kV Parteshi (kodi 61066004) prej orës 10:00 deri ne ora 14:00

Vendet: Parteshi, Budrika e Poshtme, Budrikë e Eperme, Nesale, Cerrnica, Gumnishta dhe Vrapqiqi.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm dhe pastrimi i trasesë.

Gjakovë
1.

Nga NS 35/10kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10kV Beci (Kodi: 80080010) nga ora 10:00 deri në 15:00

Vendet: Bec, Janosh, Lugbunar, Rr.Mark Malota, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Pashë, Palabardhë, Qerim, Sopot dhe Trakaniq.
Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të dëmtuara në Sopot.

Prishtinë

1.

Nga NS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:
Dalja 10kV Keqekolle-Hajkobillë (Kodi: 14016004) nga ora 10:00-15:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc, dhe Mutivodë.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me ato të rejat, ndërrimi i përçueseve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës aty ku mundet të riparohet dhe ndërrimi i konzollave sipas nevojës.

Pejë
1.

Nga NS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Lumbardhi (kodi: 53000005) nga ora 09:00 deri në orën 16:00

Vendet: Lluka e Epërme, Lluke Gecaj, Pozhari, Gllogjan, Shaptej, Lumbardh, Irzniq, Ratishë, Gramaqel dhe Maznik.
Arsyeja: Pastrim traseje nga vegjetacioni.

2.

Nga NS 110/10kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shtëpia e Kulturës (kodi: 51000018) nga ora 11:00 deri 16:00
Vendet: Shtëpia e Kulturës, te Stadioni dhe rr.TMK.

Arsyeja: Ndërrim i kthinave të tensionit të mesëm për realizimin e lidhjes unazore.

Prizren

1.
Nga NS 35/10 kV Pirana do të ndërprehet:

Dalja 10kV Krusha (Kodi: 30034011 ) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Krushë e Madhe, Krushë e Vogël, Randobravë, bizneset: Seperacioni “10Maji”, Seperacioni “Agimi”, Separacioni “Isa Rexhepi”, Seperacioni “Arbëria”, Seperacioni “Kag-Asfallt” dhe N.P.T “Soni-Com”.

Arsyeja: Përforcim apo ndërrimi shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm dhe përforcimi i përçuesve.
2.

NS 110/10 kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

LP 10kV Zhupa (Pllanjane) (Kodi: 31000026) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Manasteric, Llokvicëe, Neprogoshtë, Reqan, Pllanjanë, Lubinje e Epërme, Lubinjë e Ulët, Gornja- sellë, Mushnikovë, TS Prevalla, HOTEL Sharri, TS Sat styro,TS Shpia e bardhe, Sredska, Stajkovc, Bogoshevc dhe Drajqiq.
Arsyeja: Pastrim traseje nga vegjetacioni.

11.10.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë
1.

Nga NS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

NS 10/04 kV Komoran Kryqi i Madh (kodi: 16100005097) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Kryqi i Madh Komoran.
Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve në rrjetin e ri.

2.

NS 110/10 kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV Faik Konica 2 (kodi: 19100001070) prej orës 09:00 deri në ora 17:00
Vendet: Një pjesë e rrugës Sejdi Kryeziu.

Arsyeja: Realizimi i kyçjeve shtëpiake.

12.10.2021

Punime në projekte investive
Prishtinë

1.

Nga NS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

NS 10/04 kV Komoran Kryqi i Madh (kodi: 16100005097) prej orës 09:00 deri në ora 17:00
Vendet: Kryqi i Madh Komoran.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve në rrjetin e ri.

2.

NS 110/10 kV Prishtina 6 do të ndërprehet:
NS 10/0.4kV Faik Konica 2 (kodi: 19100001070) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Një pjesë e rrugës Sejdi Kryeziu.

Arsyeja: Realizimin e kyçjeve shtëpiake.

12.10.2021
Punime nga palët e treta

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10kV Gjakova I do të ndërprehet:
Dalja 10kV Dobroshi (Kodi: 80080007) nga ora 12:00 deri në 16:00

Vendet: Batushë, Berjah, Brovinë, Dobrosh, Hereç, Molliq, Nivokaz, Osek Hilë(një pjesë), Pacaj, Skivjan (një pjesë) dhe Stubull; rrugët: Dedë Gjon Luli (një pjesë), Pashko Vasa dhe Lekë Dukagjini.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV, sipas zgjidhjes teknike.

Postime të ngjajshme
Lajme

PDK po përgatit padi për qeverinë Kurti

Lajme

Labi jep lajmin e mirë, thotë se Ambasada në Shkup e ka ftuar nënën e vajzës së sëmurë për të shikuar mundësinë e pajisjes me vizë

Lajme

Kaq vite burgim mund të dënohet burri që rrahu brutalisht gruan në market

Lajme

Komandanti i Njësisë Speciale reagon për rrahjen e gruas në Prishtinë