Lajme

KDI: Prishtina, komuna më transparente

-ADVERTISEMENT-
-Advertisement-

Prishtina është shpallur komuna më transparente në Kosovë, kështu sipas USAID-it dhe KDI-së.

Sipas statistikave të nxjerra nga USAID-i dhe KDI-ja, gjatë viteve të kaluara, Qeveria e Kosovës ka përmirësuar menaxhimin dhe transparencën të shpenzimeve publike, duke përfshirë direktivat e BE-së për prokurimin publik në atë ligjor dhe rregullator

Megjithëse presioni i ushtruar nga organizatat e shoqërisë civile mbi komunat për të hapur kontrata ishte i qëndrueshëm gjatë disa viteve të fundit, kjo përparim ishte vetëm e arritur kur kryetarët lokalë vendosën të përvetësonin këtë praktikë si mënyrë për të treguar përkushtimin e tyre personalë për më shumë qeverisje transparente. Në një periudhë shumë të shkurtër dhe si rezultat i konkurrencës pozitive, shumica e omunave t[ Kosovës filluan të publikonin kontratat e tyre në faqet e internetit.

Për më tepër, pas rekomandimeve nga viti 2018 Indeksi i prokurimit publik, 11 bashki filluan të publikonin vendimet e tyre si arbitra të shkallës së parë në lidhje me protestat e ofertave ose pretendimet e bëra nga operatorët ekonomikë.

Gjithashtu, 24 komuna publikuan prokurimin e tyre për planet dhe 20 komuna publikuan raportet e tyre vjetore të prokurimit për vitin e kaluar në faqet e tyre në internet.

Në krahasim me vitet e kaluara, KDI-ja i bashkoi këto aktivitete në një shtyllë. KDI-ja vlerëson nivelin aktual të transparenca e komunave të Kosovës në prokurimet publike (përfshirë ankandet publike) me 50% – një thelbësore28% rritje nga një vit më parë (22%)./indeksonline.net

-Advertisement-
Postime të ngjajshme
Lajme

Vuçiq s’arrin ta fus ushtrinë në Kosovë, për 30 sekonda bombardohet Beogradi

Lajme

Nuk jam ateist, Valon Syla tregon se në çka beson

Lajme

E pazakontë: Majmuni shijon rrezet e diellit në ballkonin e një banese në Prishtinë

Lajme

‘Eskalon’ deputeti i VV-së, me akuza ndaj Kryeziut: Po mërzitesh që s’po fiton Radoiçiqi, shyqyr që po iu bien maskat