Blic Plus

Gratë janë më të predispozuara se burrat të dërgojnë selfie nudo

-ADVERTISEMENT-
-Advertisement-

Burrat dhe gratë kanë arsye të ndryshme për ‘sekuestrim’, me femrat që japin një mori faktorësh lëvizës pse ata vendosin të dërgojnë një imazh nudo, ka gjetur një studim.

Studiuesit nga Universiteti Shtetëror i Arizonës shikuan fenomenin e takimit midis të rinjve dhe gjetën se gratë kanë katër herë më shumë gjasa se burrat të dërgojnë një imazh nudo në mënyrë që të ndalojnë marrësin të humbasë interesin. Gjetjet zbulojnë gjithashtu se gratë ndonjëherë e gjejnë edhe procesin çlirues dhe fuqizues.

Student-ja e Doktoratës, Morgan Johnstonbaugh, u kërkoi më shumë se 1.000 studentëve të kolegjit të shpjegojnë pse ata dërguan materiale të qarta seksuale përmes tekstit.

Për të marrë këto rezultate, pjesëmarrësve të studimit – nga shtatë universitete të ndryshme amerikane – u kërkohej të përshkruanin herën e fundit kur ata dërguan materiale të qarta seksuale përmes tekstit.

Duke pasur parasysh 23 përgjigje me zgjedhje të shumëfishta, atyre iu kërkua të hollësonin motivimin e tyre.
Rezultatet sugjerojnë që gratë kanë katër herë më shumë të gjasë të ‘predispozojnë zgjatje’ për nudo selfie në mënyrë që të ruajnë një monopol mbi interesin e marrësit.

Johnstonbaugh pretendon se kjo mund të jetë rezultat i një ‘standardi të vazhdueshëm të dyfishtë’.
“Gratë mund të konsiderojnë se sekretet janë me të vërtetë fuqizuese sepse ju mund të krijoni një hapësirë ​​ku ndjeheni të sigurt duke shprehur seksualitetin tuaj dhe duke eksploruar trupin tuaj,” thotë njëra.

“Fakti që gratë kanë më shumë gjasa të ndjehen të fuqishme dhe të pafuqishme – ato zgjedhin të dyja këto mundësi kur mendojnë për të njëjtën ngjarje – theksohet fakti se gratë fitojnë më shumë nga një ndërveprim potencialisht i dobishëm, por ato gjithashtu kanë shumë për të humbur, ” thotë Johnstonbaugh.

Studimet e mëparshme kanë zbuluar se e kundërta është e vërtetë.
Në një studim të vitit 2012 të 3.447 burrave dhe grave të moshës 18-24 vjeç, studiuesit e Universitetit të Michigan zbuluan se gjysma e të gjithë të rinjve – meshkuj dhe femra – dërgojnë mesazhe të qarta në mënyrë vullnetare dhe reciproke.

Sjellja e tyre ishte gjithashtu plotësisht e palidhur me sjelljen e rrezikshme seksuale. As nuk lidhej me depresionin, ankthin ose vetëvlerësimin e ulët. U botua në Journal of Adolescent Health.

Johnstonbaugh prezantoi kërkimet e saj gjatë Takimit Vjetor të Shoqatës Sociologjike Amerikane në New York City. – /Daily Mail/

-Advertisement-
Postime të ngjajshme
Blic Plus

Nuk do ta besoni sa paguhet Arbana për një muaj

Blic Plus

Faton Peci i çon “selam” nga Istogu Bekë Berishës...

Blic Plus

Merkel jep lajmin e madh, Kjo vlen edhe për Shqiptarët që jetojnë në Gjermani

Blic Plus

Letra prekëse e një babi të varfër për të pasurin që ia gërvishti veturën