Ekonomi

Google Alphabet gjeneroi ngritje me 162% në një rekord prej 17.9 miliardë dollarë

Pronari i Google Alphabet gjeneroi të ardhur në tremujorin e parë ndërsa njerëzit e bllokuar në shtëpi në pandemi përdorën më shumë shërbimet e saj.

Fitimi neto u ngrit me 162% në një rekord prej 17.9 miliardë dollarë në tre muaj deri në mars ndërsa të ardhurat nga reklamat u rritën me një të tretën.

Kjo vjen ndërsa gjigandi i teknologjisë përballet me një vëzhgim të shtuar mbi fuqinë e tij dhe pandemia ka bërë që njerëzit të kthehen në internet më shumë se kurrë, raporton BBC, transmeton Klan Kosova.

Firma kreditoi “aktivitetin e ngritur të konsumatorit në internet” për rezultatet e saj.

“Gjatë vitit të kaluar, njerëzit janë drejtuar te Google Search dhe shumë shërbime në internet për të qenë të informuar, të lidhur dhe argëtuar,” thanë Alphabet dhe shefi ekzekutiv i Google Sundar Pichai.

Pasqyrimi i këtyre të ardhurave në biznesin e kërkimit të Google u rrit me 30% në 31.9 miliardë dollarë në tremujor, ndërsa shitjet në YouTube u rritën me 49% në 6 miliardë dollarë.

Postime të ngjajshme
Ekonomi

BKS po punon për heqjen e policës së sigurimit me Malin të Zi

Ekonomi

FMN, bën thirrje vendeve të bien dakord mbi taksën "e domosdoshme" globale

EkonomiLajme

Këto janë tri profesionet që paguhen më së shumti në Kosovë

Ekonomi

MFPT, mbahet ankandi i gjashtë i Letrave me Vlerë, për vitin 2021