EkonomiLajme

Fondi për Rimëkëmbje: Ekzekutohet edhe pjesa e dytë e mjeteve për bizneset

Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit, ka njoftuar se është kryer edhe pjesa e dytë e mjeteve për bizneset sipas Programit për Rimëkëmbje, shkruan Gazeta Metro.

Shuma e ekzekutuar sot kap vlerën e 16,424,476 milionë eurove për gjithsej 11.244 biznese të cilat i kanë plotësuar kushtet dhe kriteret e parapara me Programin për Rimëkëmbje Ekonomike tjera.

Nëpërmjet një komunikate për medie bëhet e ditur se dy ditë më parë MEA ka bërë pagesën e parë në vlerë prej 37,710,730 milion euro subvencione për 15.474 biznese.

Kjo shumë ndahet në zbatim të Programit për Rimëkëmbje ekonomike i miratuar ditë më parë nga Qeveria e Republikës së Kosovës ku vlera totale e këtij program është 60 milionë euro.

Kujtojmë, që Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami në prezantimin e këtij propozimi në mbledhje të Qeverisë, kishte thënë se, kjo përfshinë edhe bizneset e reja të regjistruara nga fillimi i vitit deri në muajin gusht 2020.

“Sipas Programit për Rimëkëmbjen Ekonomike dhe sipas vendimit të Qeverisë së datës 13 gusht, në Ministrinë e Ekonomisë dhe Ambientit ndahen 60 milionë euro, ndarja behët për subvencionimin e pagave për bizneseve aktive bazuar me numrin e të punësuarve, të deklaruar në deklaratën e tatimit të muajit dhjetor 2019 që plotëson kushtet në vijim: të kenë statusin e tatimpaguesit aktiv për muajin korrik dhe të kenë të dorëzuar deklaratën tremujore”, kishte thënë Bajrami/

Postime të ngjajshme
Lajme

Trump: E ndalëm konfliktin 400-vjeçar Kosovë – Serbi, tani përqafohen dhe puthen

Lajme

Ky mund të jetë kandidati i AAK-së për kryetar të Pejës

Lajme

Albin Kurti infektohet me COVID-19

Lajme

Pensionistëve po u kërkohet të kenë 15 vite përvojë punë para lufte