Ekonomi

FKGK pjesë e ngjarjes “Mekanizmat e Financimit të Eksporteve”

Fondi Kosovar për Garanci Kreditore pjesë e ngjarjes “Mekanizmat e Financimit të Eksporteve” organizuar nga projekti USAID Compete Activity.

Drejtori Menaxhues i Fondit Kosovar për Garanci Kreditore, z. Besnik Berisha ishte pjesë e panelit virtual “Mekanizmat e Financimit të Eksportit”. Në këtë panel, z. Berisha njoftoi pjesëmarrësit për të arriturat e Fondit përgjatë viteve, veprimtarinë aktuale të FKGK-së, si dhe cila është strategjia e institucionit për të adresuar qështjen për të cilën u bisedua në këtë ngjarje. Aty u tregua se gjatë gjithë këtyre viteve të operimit FKGK vazhdon të jetë i qëndrueshëm financiarisht, dhe njëkohësisht përgjatë këtyre vitete kapitali i Fondit është rritur vazhdimisht, i cili edhe reflekton për seriozitetin e institucionit.

Me këtë rast, z.Berisha njoftoi pjesëmarrësit se FKGK ka lujtur rol proaktiv gjatë kohës së pandemisë duke mbajtur hapur linjat e garantimit si dhe duke kontribuar në dizajnimin e programit të rimëkëmbjes ekonomike.

Në kuadër të PRE-së, FKGK ka dizajnuar dritare që adreson sektorin e prodhimit, që potencialisht është edhe sektori që ndihmon në rritjen e eksportit. Poashtu, z. Berisha konfirmoi gadishmërinë e FKGK-së për të mbështetur, përmes dritareve garantuese, kreditimin e ndërmarrjeve eksportuese duke u bazuar në kontrata me blerësin.

Postime të ngjajshme
Ekonomi

BKS po punon për heqjen e policës së sigurimit me Malin të Zi

Ekonomi

FMN, bën thirrje vendeve të bien dakord mbi taksën "e domosdoshme" globale

EkonomiLajme

Këto janë tri profesionet që paguhen më së shumti në Kosovë

Ekonomi

Google Alphabet gjeneroi ngritje me 162% në një rekord prej 17.9 miliardë dollarë