Sport

EURO 2020: Dhjetë rregulla që mbase nuk i dini

Rregulloret e UEFA-s përfshijnë gjithçka, nga ajo që ndodh me trofeun deri tek numrat që lojtarët mund të veshin.EURO2020 ka rregulla zyrtare përbëhen nga rreth 19,000 fjalë të shpërndara në 70 faqe, përcjell GazetaBlic Sport.

Më poshtë keni disa nga rregullat më interesante:

Trofeu

Kupa Henri Delaunay, trofeu zyrtar i UEFA EURO që i paraqitet skuadrës fituese pas finales, mbetet në UEFA-s pas ceremonisë; fituesit në fakt marrin në shtëpi një kopje të madhësisë së plotë (e cila nuk mund të largohet nga vendi i shoqatës pa miratimin paraprak me shkrim të UEFA-s).

Ripërsëritja

Nëse një ndeshje nuk mund të fillojë ose nuk mund të luhet e plotë, ajo, si rregull, luhet ose përfundon ditën tjetër, nëse është e mundur në të njëjtin vend.

Një ndeshje që ndalohet vazhdon nga minuta në të cilën u ndërpre (me të njëjtin rezultat dhe me topin në të njëjtin vend).

Numri i lojtarëve

Për të zbutur rreziqet e ekipeve që përballen me një mungesë të lojtarëve në dispozicion për shkak të testeve të mundshme pozitive COVID-19 dhe masave pasuese të karantinës, është vendosur që të rriten jashtëzakonisht skuadrat për të gjitha ekipet pjesëmarrëse në 26 lojtarë. Sidoqoftë, 23 lojtarë do të mbeten numri maksimal i lejuar për çdo ndeshje individuale.

Zëvendësimet:

Ekipet do të lejohen të përdorin maksimumi pesë zëvendësues, me një zëvendësues të gjashtë të lejuar ekskluzivisht gjatë kohës shtesë.

Koha

Të dy ekipet duhet të jenë në stadium të paktën 75 minuta para fillimit, i cili është gjithashtu afati i fundit për dorëzimin e fletëve të ndeshjes tek zyrtarët. Ekipet pajisen me një numërim mbrapsht për fillimin e ndeshjes, duke i njoftuar ata kur ngrohjet brenda fushës mund të fillojnë dhe mbarojnë, dhe kur duhet të jenë të gatshëm të ecin nga tuneli. Himni kombëtar i secilës skuadër është i kufizuar në maksimum 90 sekonda.

Pasaporta!

Shumë më shumë ekipe se normalisht mund të jenë në ‘shtëpi’ gjatë UEFA EURO 2020, por lojtarët duhet të mbajnë mend ende pasaportat e tyre pasi identiteti i tyre kontrollohet dy herë. Rregullorja thotë: “Çdo lojtar që merr pjesë në garë duhet të ketë një pasaportë ose letërnjoftim të vlefshëm të vendit për të cilin po luan, që përmban një fotografi dhe jep të dhëna të plota të datës së tij të lindjes (dita, muaji, viti ) Përndryshe, ai nuk do të lejohet të marrë pjesë në garë.”

Numrat e fanellës:

Numrat e fanellave nga 1 deri në 26 janë të caktuara për 26 lojtarët. Numri 1 duhet të mbahet nga një portier, por 25 të tjerët janë në diskrecionin e ekipeve.

Vendet

Çdo skuadër ka maksimumi 18 persona të lejuar në stolin e zëvendësuesve: 12 lojtarë dhe gjashtë zyrtarë, përfshirë një mjek të ekipit. Të dy palët gjithashtu kanë të drejtë për pesë vende të tjera teknike për ata që japin mbështetje teknike.

Deklaratat

Puna e një lojtari nuk përfundon vetëm sepse loja ka mbaruar. Një lojtar nga secila skuadër (si dhe trajnerët kryesorë) kërkohet të flasin menjëherë me transmetuesin nikoqir ose transmetuesin e tyre kryesor për mbajtjen e të drejtave televizive në shtëpi brenda ose pranë fushës. Rregulloret gjithashtu deklarojnë që trajneri dhe të paktën katër lojtarë kryesorë, pra lojtarët që patën një ndikim vendimtar në rezultat nga secila skuadër duhet të jenë në dispozicion të flasin për media. Trajnerët gjithashtu duhet të marrin pjesë në një konferencë zyrtare për shtyp.

Postime të ngjajshme
Sport

Nexhipi flet për transferimet te Ballkani

Sport

Gazetari i ‘The Guardian’: Norwich ka transferuar lojtarin më të mirë kosovar

Sport

Lojëra interesante dhe emocione të mëdha dhurojnë fëmijët në garat e “Play-Off-it Nacional”

Sport

Arrihet marrëveshja mes klubeve, Xhaka pritet t’i bashkohet Romës