Lajme

Ekspertët: Një mutacion i ri i Covid-19 kërcënon njerëzimin, ja nga vjen

Ekspertët: Një mutacion i ri i Covid-19 kërcënon njerëzimin, ja nga vjen

Koronavirusi ka pësuar mutacion të ri që origjinën mund ta ketë nga kafshët e tjera, të tilla si minjtë, nuselalat, minjtë e shtëpisë, etj ka paralajmëruar një ekspert.

Virusi mund të “kthehet përsëri në vitet e ardhshme në popullatën njerëzore”, tha Sir Jeremy Farrar, drejtor i Wellcome Trust.

Komentet e tij erdhën mes paralajmërimeve të reja për evolucionin e virusit tek vizonët.

Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve tha se mund të ndodhë transmetimi i virusit nga vizonat te njeriu.

Dhe përhapja e vazhdueshme e koronavirusit (Sars-CoV-2) në fermat e vizonëve mund të shkaktojë përfundimisht forma të tjera mutacioni, ose variante, “shqetësuese” për virusin.

Një vlerësim i mëtejshëm është i nevojshëm për të vlerësuar nëse virusi i ndryshuar mund të pengojë efektivitetin e vaksinave, thuhet në një raport të Qendrës Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve.-raporton CNN.

Postime të ngjajshme
Lajme

Komisioni për Punë të Jashtme dhe Diasporë mban mbledhje

Lajme

Sot mbahet seanca plenare e Kuvendit të Kosovës

Lajme

Parashikimi i motit në Kosovë

Lajme

Këngëtarja shqiptare – Agim Veliut: Eh, l*shi nuk të bën burrë!