Lajme

Dallimet kryesore midis mini-Shengenit dhe Tregut të Përbashkët Rajonal

Instituti Demokraci për Zhvillim (D4D), mban diskutim dhe bën lansimin e hulumtimit “Mini-Shengeni dhe Bashkëpunimi rajonal: Nevojiten gjashtë shtete për bashkëpunim në Ballkanin Perendimor”.

Ky hulumtim shqyrton fillet e mini-Shengenit si një iniciativë rajonale dhe analizon të ardhmen e saj duke marrë për bazë një mori burimesh.

Po ashtu vëmendje e veçantë i kushtohet refuzimit fillestar të Kosovës për t’iu bashkëngjitur iniciativës dhe ofron informata nga sondazhet e realizuara në dhjetor 2020 në Kosovë.

Gjithashtu hulumtimi shpjegohen dallimet kryesore midis mini-Shengenit dhe Tregut të Përbashkët Rajonal (CRM) duke ofruar një skenar i mundshëm se si do të duket e ardhmja e mini-Shengenit, duke marrë parasysh gjejndjen aktuale.

Postime të ngjajshme
Lajme

KEDS njofton për zonat që do të mbesin pa rrymë

Lajme

Krejt çka i tha Shaip Kamberi sot Vuçiqit në Kuvendin e Serbisë

Lajme

Policia jep detaje për aksidentin që ndodhi tek rruga ‘B’

Lajme

Policia e gjobit me 150 euro, 24-vjeçarin që tejkaloi në vijë të plotë