Sport

Çfarë përfitime do kenë klubet pjesëmarrëse të Superligës Evropiane

Krijimi i Superligës së klubeve duket se ka si qëllim kryesor rritjen e të ardhurave dhe stabilitetin ekonomik të ekipeve pjesëmarrëse.

Pandemia ka ndikuar që klubet të pësojnë rënie të madhe të ardhurave sidomos pas mungesës së tifozëve brenda stadiumeve.

Në njoftimin zyrtar të krijimit të këtij kompeticioni thuhet se të ardhurat nga ky kompeticion do të jenë shumë më të mëdha dhe se klubet pjesëmarrëse do të marrin një shumë prej 3.5 miliardë eurove.

“Turneu i ri vjetor do të sigurojë një rritje ekonomike dhe mbështetje dukshëm më të madhe për futbollin evropian përmes një angazhimi afatgjatë për pagesa të pa solidarizuara që do të rriten në përputhje me të ardhurat e kampionatit. Këto pagesa të solidaritetit do të jenë dukshëm më të larta se ato të gjeneruara nga gara aktuale evropiane dhe pritet të jenë mbi 10 miliardë euro gjatë periudhës fillestare të angazhimit të Klubeve.”, thuhet nw njoftim.

“Për më tepër, gara do të ndërtohet mbi një themel të qëndrueshëm financiar me të gjitha klubet themeluese që nënshkruajnë një kornizë shpenzimesh. Në këmbim të angazhimit të tyre, klubet themeluese do të marrin një shumë prej 3.5 miliardë euro vetëm që kanë mbështetur planet e tyre të investimeve në infrastrukturë dhe për të kompensuar ndikimin e pandemisë COVID-19.”, sqaron deklarata zyrtare e këtyre klubeve.

Postime të ngjajshme
Sport

Prishtina e quan ndeshjen ndaj Gjilanit më të rëndësishmen në tetë vitet e fundit

Sport

A do të kthehet Ronaldo në Sporting? Flet Jorge Mendes

Sport

Lista e 10 sportistëve më të paguar sipas Forbes

Sport

Drita apo Ballkani, cili do të jetë klubi i tretë që do të dal në Evropë?