Blic Plus

Bravo i qofte, shqiptari 12 vjeçar detyron shkollën në Suedi të përfshijë Kosovën në librat shkollorë

Ai e ngriti zërin për këtë çështje, gjë kjo që detyroi shkollën të ndryshojë librat duke e përfshirë edhe Kosovën në to.

Këtë e bëri të ditur nëna e Diellit, Aurora Pirraku Eriksson e cila është politikane shqiptare e angazhuar në radhët e Partisë Socialdemokrate për Besim dhe Solidaritet (Soialdemokrater för tro oh solidaritet), në qytetin Västerås të Qarkut Västmanland në Suedi.

“Krenare si nënë dhe si shtetase e Kosovës që djali im Dielli 12 vjeç vuri në dukje faktin se në librat e shkollës Kristiansborgsskolan Västerås të Suedis, nuk ishte Kosova. Ai ngriti zërin dhe sot kjo shkollë i ndryshoj librat. Një shkrepse i vë zjarrin pyllit dhe një çelës i vogël hap dyer te medha”, ka shkruar Aurora.

Postime të ngjajshme
Blic Plus

18 vjeçarja nga Kosova Mrika Nikçi, vajza që ka mahnitur botën

Blic Plus

N’Kosovë Show sjell rrëfimin e prindërve të Hysni Gucatit: Djalin ia falëm Kosovës

Blic Plus

Këto ushqime nuk duhet t’i hani, shkaktojnë kancerin e zorrës së trashë

Blic Plus

Kështu mund ta largoni dhimbjen e kokës për pesë minuta