Ekonomi

Borxhi i Qeverisë së Kosovës u rrit në 22.5% për një vit

Borxhi i qeverisë u rrit me 2.72 miliardë euro ose 22.5% për një vit. Borxhi i nënsektorit të “Qeverisë Qendrore” në fund të shkurtit 2021 arriti në 14.8 miliardë euro, njoftoi Ministria e Financave.

Në fund të shkurtit 2020, borxhi arriti në 12.1 miliardë euro. Borxhi tani përbën 23.2% të PBB-së së vendit, kurse një vit më parë ai ishte 18.6%.

Rritja e borxhit është për shkak të obligacioneve të emetuara në shtator të vitit të kaluar në tregjet ndërkombëtare që arrijnë në 2.5 miliardë euro. Në fund të shkurtit 2021, borxhi i jashtëm i qeverisë arriti në 11.76 miliardë euro dhe detyrimet e brendshme arritën në 3 miliardë euro.

Postime të ngjajshme
Ekonomi

Shitja në tregun e makinave në Bashkimin Evropian është rritur 87,3 për qind

Ekonomi

Inflacioni vjetor në Bashkimin Evropian u rrit 1.7 %

EkonomiLajme

Ja sa qytetarë aplikuan për 10 përqindëshin në Trust

Ekonomi

Estonia, Lituania dhe Letonia ndërprejnë importin e energjisë elektrike nga Rusia