Lajme

Biden ka hequr ndalimin e vizave për punëtorët e huaj të kualifikuar

Presidenti Biden ka lehtësuar një nga ndalimet e firmosura nga ish-presidenti Trump kundër punëtorëve të huaj të kualifikuar, që punëdhënësit amerikanë shprehen se nuk mund t’i gjejnë në tregun e brendshëm të punës.

Shumë grupe avokimi pro-emigracionit e nxitën Biden të hiqte ndalimin e të ashtuquajturve viza për punëtorët e huaj të kualifikuar, sapo ai hyri në Shtëpinë e Bardhë.

Në vend të kësaj, pa zhurmë, Biden priti gati tre muaj duke lejuar skadimin e këtij ndalimi në fund të marsit, siç ishte planifikuar.

Sindikatat pretendojnë se viza të tilla u lejojnë kompanive të sjellin punëtorë të huaj me paga dhe përfitime më të ulëta, sesa do t’u ofronin amerikanëve, raporton ATSh.

Shumica dërrmuese e studimeve kërkimore kanë arritur në përfundimin se vizat e punëtorëve dhe politikat e tjera më të hapura të emigracionit kanë dy ose më pak efekte negative mbi punëtorët e lindur në vend ose ekonominë.

Në fakt, shumë ekonomistë besojnë se punëtorët e huaj në ekuilibër kanë një ndikim pozitiv.

Qershorin e kaluar, Trump bllokoi hyrjen e mbajtësve të vizave H-1B, shumë prej tyre punëtorë të aftë të teknologjisë dhe dhjetëra mijëra shtetas të tjerë të huaj që punonin në punë të përkohshme ose sezonale.

Postime të ngjajshme
Lajme

Kompania që transportoi kokainën dhe pronarët e saj

Lajme

A është çmimi arsyeja që Kosova ende nuk ka blerë asnjë vaksinë?

Lajme

Ndodhë në Kosovë: Vetura për pak sa nuk i shtyp publikun që shikonin garat

Lajme

Këta janë të arrestuarit në aksionin e sotëm ku u kapën 400 kg kokainë