Lajme

Ambasada e Kosovës në Slloveni njofton kushtet anti-COVID për hyrje në këtë shtet

Ambasada e Kosovës në Slloveni ka njoftuar për rregullat e reja anti-COVID, të cilat i ka përcaktuar Sllovenia për hyrje të qytetarëve në këtë shtet.

Sipas njoftimit, hyrja në Slloveni pa u karantinuar në shtëpi dhe pa testin PCT do të vazhdojë deri më 15 gusht 2021, por që lejohet vetëm për persona të caktuar.

“Me ndryshimet në dekret, dy përjashtime (transiti dhe transporti ndërkombëtar), të cilat ishin të vlefshme vetëm deri më 14 korrik 2021, tani do të zbatohen deri më 15 gusht 2021. Hyrja në Slloveni pa referim në karantinë në shtëpi dhe pa kushtin e PCT zbatohet për këto dy përjashtime deri më 15 gusht 2021”, bëhet e ditur në njoftim.

Këta janë personat të cilëve u lejohet hyrja në Slloveni pa u karantinuar dhe pa test PCT:

Kështu, hyrja në Slloveni pa referim në karantinë në shtëpi dhe pa kushtin e PCT lejohet deri më 15 gusht 2021 për:

– Një personi të dërguar në ose nga një mision në sektorin ndërkombëtar të transportit, siç dëshmohet nga “Certifikata për Punëtorët në Sektorin Ndërkombëtar të Transportit” të përcaktuar në Aneksin 3 të Komunikimit të Komisionit për zbatimin e korsive të gjelbra në Udhëzimet për menaxhimin e kufirit masat për mbrojtjen e shëndetit dhe sigurimin e disponueshmërisë së mallrave dhe shërbimeve thelbësore ose me një dokument tjetër përkatës, nga i cili mund të nxirret se ata janë referuar nga punëdhënësi;

– Një person i cili udhëton në transit përmes Sllovenisë dhe e lë atë sa më shpejt të jetë e mundur ose jo më vonë se 12 orë pas hyrjes.

Një person që pretendon një nga përjashtimet duhet t’i sigurojë policisë prova për ekzistencën e përjashtimit, përndryshe ai dërgohet në karantinë në shtëpi. Në rastin e një të huaji pa qëndrim në Slloveni, ai lejohet të hyjë në Slloveni dhe dërgohet në karantinë në shtëpi për dhjetë ditë vetëm nëse pa dyshim dëshmon se ka një vend të sigurt ku do t’i nënshtrohet karantinës, përndryshe nuk lejohet të hyjë në Slloveni.

Qëllimi i zgjatjes së zbatimit të përjashtimeve është të lejojë personat që punojnë në fushën e transportit ndërkombëtar dhe personat në transit të përgatiten për rregullimin e ri uniform të kushteve të hyrjes në Slloveni.

Postime të ngjajshme
Lajme

Këto janë rastet e reja me Covid-19 në Kosovë

Lajme

S’keni parë gjë akoma, java që vjen pritet të jetë përvëluese

Lajme

Ofertë në Itali: shtëpi në bregdet, çmimi vetëm 1 euro

Lajme

I riu nga Istogu që vdiq sot, ishte nipi i deputetit të AAK-së